PocketBook Color a PocketBook Touch Lux 5 – dve dlho očakávané čítačky e-kníh sa začínajú predávať

28. júla 2020

PocketBook s nadšením oznamuje, že sa začína predaj dvoch dlho očakávaných nových produktov, ktoré dokážu zmeniť pohľad na komfort čítania e-kníh. Zoznámte sa s PocketBook Color – európskou prvou farebnou čítačkou e-kníh so 6-palcovou obrazovkou E Ink Kaleido™, a PocketBook Touch Lux 5 – novou generáciou jednej zo svetových najľahších mainstreamových čítačiek e-kníh, odteraz so SMARTlight.

PocketBook Color – ďalšia strana pri čítaní e-kníh už bude farebná

PocketBook Color predstavuje úplne novú úroveň čítania e-kníh – vďaka technológii ePaper E Ink Print Color sa detské knihy s ilustráciami a komiksy, vzdelávacia a odborná literatúra stávajú oveľa inšpirujúcejšie a informatívnejšie. Zariadenie je vybavené aj rozhraním Bluetooth a podporuje zvukové súbory.

Farby na obrazovke E Ink

Nová obrazovka E Ink Kaleido™ dokáže zobraziť 4096 farieb a zároveň zachováva všetky jedinečné vlastnosti technológie E Ink. V čiernobielom režime má obrazovka HD rozlíšenie s 300 dpi, čo zaručuje ostrý kontrast e-stránky. Obrazovka E Ink Kaleido™ so zapnutým predným osvetlením predvádza to najoptimálnejšie a najpríjemnejšie pre vnímanie okom. Používatelia si môžu navyše upraviť nastavenia farieb každej konkrétnej knihy jednoduchou úpravou parametrov ako Kontrast, Jas, Gama korekcia a Sýtosť.

Bluetooth a zvuk – všetko pre poslucháčov kníh

PocketBook Color podporuje 6 populárnych zvukových formátov, čo je dobrá správa pre všetkých fanúšikov audiokníh a hudby. A vďaka rozhraniu Bluetooth používatelia získajú ešte väčšiu voľnosť pri ovládaní čítačky e-kníh: môžu si pripojiť bezdrôtové slúchadlá a súbory prenášať bez zbytočných káblov či adaptérov. Ďalšou užitočnou funkciou je prevod textu na reč, ktorá umožňuje hlasové vyjadrenie textových súborov v jednom zo 16 jazykov.

Potešenie z čítania na cestách

Vďaka svojej kompaktnosti (161,3 × 108 × 8 mm) a ľahkosti (len 160 g) je táto čítačka e-kníh ideálna pre tých, ktorí si svoj denný program nedokážu predstaviť bez čítania. Toto zariadenie môžete mať pohodlne poruke, kamkoľvek pôjdete: PocketBook Color sa ľahko zmestí do školského batoha, kabelky a dokonca aj do vrecka bundy alebo džínsov! Predné osvetlenie umožňuje čítanie v ľubovoľných podmienkach, bez ohľadu na stav svetla: v dopravných prostriedkoch, v kaviarni a dokonca aj v stane, keď sa uložíte na noc. Čítačku e-kníh môžete pohodlne držať jednou rukou a zároveň otáčať stránky pomocou dotykovej obrazovky alebo tlačidiel na prednom paneli.

Vytvorte si knižnicu!

PocketBook Color vyniká aj podporou 29 formátov – 19 knižných, 6 zvukových a 4 grafických. Radí sa tým medzi špičkové svetové zariadenia čo sa týka počtu formátov a poskytuje čitateľom možnosť stiahnuť si obsah bez konverzie. Navyše, vďaka 16 GB internej pamäti a slotu na pamäťové karty s kapacitou až 32 GB sa do tejto čítačky e-kníh zmestí skutočne obrovská elektronická knižnica.

Produktivita a energetická účinnosť

Táto čítačka e-kníh je vybavená výkonným dvojjadrovým procesorom, ktorý umožňuje jednoducho zvládnuť všetky úlohy: rýchle otváranie akýchkoľvek súborov, plynulé otáčanie strán, okamžitá synchronizácia s cloudovými službami atď. A vďaka výkonnej 1900 mAh batérii môžete zariadenie používať až jeden mesiac bez nabíjania. Ďalšou užitočnou funkciou na šetrenie energie batérie je snímač krytu, ktorý pri zatvorení krytu automaticky prepne čítačku e-kníh do režimu spánku.

Jedinečná farba a štýlový dizajn

PocketBook Color vyzerá nesmierne elegantne – premyslený dizajn robí zariadenie skutočne výnimočným. Ďalším príjemným prekvapením je jedinečná strieborná farba Moonlight Silver, ktorá dokonale dopĺňa ľahký a nádherný dizajn čítačky e-kníh.

PocketBook Touch Lux 5 – hit overený časom s novými supersilami

Vďaka 6-palcovej HD obrazovke E Ink Carta™, inteligentnej funkcii SMARTlight a hmotnosti len 155 g je PocketBook Touch Lux 5 vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí radi trávia každú voľnú chvíľu pohodlným a bezpečným čítaním.

Inteligentná funkcia SMARTlight

Technológia SMARTlight poskytuje maximálny čitateľský komfort pri akomkoľvek svetle, pretože automaticky upravuje jas a farebnú teplotu obrazovky. Okrem automatického režimu môže používateľ manuálne nastaviť jas a farebnú teplotu predného osvetlenia. A tiež uložiť šablóny týchto nastavení pre rýchly výber a použitie v budúcnosti. Jas a farebnú teplotu obrazovky je možné upraviť bez prerušenia čítania, jednoduchým pohybom prsta po displeji.

Displej šetrný k očiam

Čítačka PocketBook Touch Lux 5 je vybavená multisenzorovou 6-palcovou HD obrazovkou E Ink Carta™, ktorej hlavnými výhodami sú dokonalá spoľahlivosť a bezpečnosť. Vďaka tejto technológii sú optické charakteristiky obrazovky takmer identické s bežnou papierovou stránkou, takže používateľ môže čítať celé hodiny bez toho, aby si kazil zrak alebo strácal koncentráciu. Navyše, obrazovka E Ink je bez odleskov aj pri najjasnejšom slnku, takže umožňuje čítať pohodlne aj vonku – na pláži, v parku, alebo jednoducho na balkóne.

Mimoriadne ľahká a úžasne štýlová

Keďže pokračujeme v najlepších tradíciách výrazného produktového radu Touch Lux, nový model zdedil pôsobivý dizajn, ktorý v roku 2019 získal ocenenie Red Dot Award. Hodí sa k akémukoľvek štýlu: od ležérneho až po oficiálny. Zariadenie nevyniká len dizajnom, ale aj štýlovými farbami: klasickou čiernou Ink Black a atraktívnou červenou Ruby Red. Táto nová čítačka e-kníh je neuveriteľne ľahká a ergonomická, s hmotnosťou len 155 gramov.

Výkonný procesor, 19 formátov a obrovský priestor pre knihy.

Vďaka novému dvojjadrovému procesoru sa čítačka PocketBook Touch Lux 5 používa ešte pohodlnejšie: aplikácie a knihy sa otvárajú rýchlejšie, a stránky sa otáčajú ešte plynulejšie. Vnútorná pamäť čítačky e-kníh je 8 GB. Okrem toho PocketBook Touch Lux 5 podporuje pamäťové karty s kapacitou až 32 GB. Získate tak pôsobivé množstvo úložného priestoru na celú elektronickú knižnicu. Čítačky e-kníh PocketBook tradične vynikajú tým, že podporujú viacero formátov, a PocketBook Touch Lux 5 nie je výnimkou. Tento model podporuje 19 knižných a 4 grafické formáty, takže nemusíte strácať čas konvertovaním súborov.

Viac ako mesiac aktívneho čítania na jedno nabitie batérie.

S technológiou E Ink je čítačka e-kníh mimoriadne energeticky účinná. PocketBook Touch Lux 5 ľahko vydrží viac ako mesiac aktívneho každodenného čítania bez nabíjania. Zariadenie je vybavené snímačom krytu, ktorý výrazne šetrí energiu batérie: po zatvorení krytu čítačka e-kníh automaticky prejde do režimu spánku.

späť
Aa HD