Dlho očakávaný tmavý režim je tu, s aktualizáciou softvéru 6.8

29. júna 2023

Tmavý režim je dostupný na čítačkách e-kníh PocketBook Era s verziou firmvéru 6.8 a na všetkých nových modeloch vyrábaných od dnešného dňa, vrátane najnovšieho modelu InkPad 4 a InkPad Color 2. V najbližšej budúcnosti bude nový firmvér k dispozícii pre ďalšie modely PocketBook.

Medzi ďalšie nové funkcie a vylepšenia patria: nové používateľské konfigurácie ovládacieho panela, nové možnosti filtrovania v aplikácii Poznámky, funkcia návrhov textu a mnoho ďalších.

Užívajte si čítanie šetrné k očiam v tmavom režime

Tmavý režim na čítačkách e-kníh PocketBook vám umožňuje pohodlnejšie čítanie pri slabom osvetlení a v noci. Táto funkcia mení nastavenia displeja a zobrazuje biely text na tmavom pozadí, ktoré nekontrastuje s tmavým okolím a nedráždi oči. Pri čítaní v tmavom režime môžete prepnúť aj inverziu knižných ilustrácií.

Mnoho zanietených čitateľov zistilo, že využívanie tmavého režimu na zariadeniach pomáha znížiť namáhanie očí, ku ktorému dochádza pri sledovaní jasného displeja. Ukázalo sa, že tmavý režim je veľmi prospešný aj pri čítaní v noci, pretože znižuje množstvo modrého svetla vyžarovaného displejom, ktoré môže prispievať k namáhaniu a únave očí.

Ďalšie vylepšenia, ktoré sú k dispozícii s firmvérom 6.8:

  • Prispôsobte si ovládací panel podľa svojich preferencií: odteraz môžete na ovládací panel pridávať ovládacie prvky, ktoré používate najčastejšie. Získajte rýchly prístup k ovládacím prvkom ako sú Wi-Fi, Bluetooth, Správca úloh, Letový režim, Synchronizácia, Snímač zrýchlenia, Zámok, Vypnutie, Snímka obrazovky, Vyhľadávanie v knižnici a skratky všetkých aplikácií. Navyše môžete nakonfigurovať aj počet ovládacích prvkov na ovládacom paneli.
  • Praktické filtrovanie poznámok: spravujte svoje poznámky v knihe samostatným výberom značiek, komentárov, snímok obrazovky, poznámok ceruzkou, poznámok k prekladu a všetkých poznámok. Môžete tiež zmeniť veľkosť písma v zozname poznámok v aplikácii Poznámky a programe Čítanie.
  • Zlepšite si zážitok z čítania a prekladu s morfologickými slovníkmi: s novým firmvérom si môžete stiahnuť a nainštalovať morfologické slovníky, ktoré vám pomôžu zistiť základný tvar slov uvedených v rôznych tvaroch. Podstatne ľahšie sa vám ich bude hľadať v slovníkoch.
  • Nová funkcia Návrhy textu umožňuje rýchlejšie a pohodlnejšie písanie na klávesnici na obrazovke.
  • Rýchlejšie priblíženie obsahu v knihách vo formáte PDF a DjVu zvyšuje čitateľský komfort.
  • Nové používateľské rozhranie pre postup aktualizácie firmvéru zobrazuje všetky zmeny v jasnom a presnom zozname. Odteraz si môžete tiež automaticky stiahnuť firmvér na pozadí.

Nová verzia firmvéru 6.8 je k dispozícii pre čítačky e-kníh PocketBook Era a je nainštalovaná na všetkých nových modeloch, ktoré budú odteraz vydávané. Čoskoro bude k dispozícii pre ďalšie najnovšie modely PocketBook.

Nainštalujte si nový softvér hneď teraz a preskúmajte všetky vylepšenia, ktoré poskytne vašej čítačke e-kníh PocketBook. Neváhajte a ešte viac si zlepšite čitateľskú skúsenosť!

späť
Aa HD