Firmvér 6.7 pre päť modelov PocketBook: lepší zvuk a ďalšie vylepšenia

10. februára 2023

Zoznámte sa s masívnou aktualizáciou pre čítačky e-kníh InkPad 3, InkPad 3 Pro, InkPad Color, Touch Lux 5 a Touch HD 3 – s firmvérom verzie 6.7. Nový softvér zlepší zvuk audio súborov, poskytne nové možnosti pre spravovanie poznámok, Slovníka a funkcie Text-to-Speech. A čítať sa vám s ním bude ešte pohodlnejšie, vďaka upraveniu a personalizácii gest v režime čítania.

Toto je niekoľko najvýznamnejších vylepšení, ktoré sú k dispozícii s firmvérom 6.7:

Lepšie znejúce audio súbory – vďaka aktualizácii kodeku (AptX, LDAC, AAC, SBC) bude zvuk audiokníh a hudby na audio zariadeniach pripojených cez Bluetooth lepší a čítačka e-kníh bude podporovať najmodernejšie audio súbory. Upozorňujeme, že táto aktualizácia sa týka len modelov PocketBook s podporou zvuku.

Ukladanie nových slov a ich prekladu je pohodlnejšie ako kedykoľvek predtým – pri čítaní knihy v režime slovníka si môžete neznáme slová a ich preklad rýchlo uložiť do poznámok bez toho, aby ste sa odtrhli od čítania. Vytvárajte „poznámkový preklad“ v praktickom formáte: uložte si len neznáme slovo alebo slovo a jeho preklad (jeden alebo viac). K neznámemu slovu môžete pridať aj svoj opis kontextu, v ktorom bolo slovo použité. Poznámkové preklady môžete potom spravovať v aplikácii Poznámky: môžete ich zoradiť a filtrovať, prípadne exportovať do osobitného súboru.

Počúvanie výslovnosti neznámych slov – natrafili ste v texte na neznáme slovo alebo si nie ste istí, ako sa vyslovuje? S novou funkciou Text-to-Speech si môžete rýchlo vypočuť výslovnosť ľubovoľného zvýrazneného slova v slovníkovom režime čítania alebo v aplikácii Slovník.

Personalizácia gest – spravovanie čítačky e-kníh PocketBook sa ešte uľahčuje s novými gestami ťuknutia, potiahnutia a pohybov prstov, ktoré sa dajú nakonfigurovať v nastaveniach v časti „Gestá v režime čítania“.

  • Gesto ťuknutia – strana knihy je rozdelená na 9 samostatných zón, a ťuknutím na ne sa môže vykonať jeden z nasledujúcich úkonov: ponuka čítania, prechod na nasledujúcu alebo predchádzajúcu stranu, prechod dopredu alebo dozadu o 10 strán, prechod na stranu podľa čísla, prechod na začiatok alebo koniec knihy, prechod na nasledujúcu alebo predchádzajúcu kapitolu, záložka, slovník, výber písma a pod.
  • Gestá pohybov prstov a potiahnutia – nastavenie gest pohybov prstov zľava doprava, sprava doľava, zhora nadol a zdola nahor, ako aj gest potiahnutia ľavého alebo pravého okraja v režime čítania alebo v režime Text-to-Speech.

Nové užitočné funkcie režimu Fotorámika – odteraz je Fotorámik samostatnou aplikáciou v zozname aplikácií zariadenia. Môžete vytvárať a upravovať zoznamy obrázkov prezentácií, zvoliť si interval prezentácie, zvoliť si náhodné poradie prezentácie, upraviť jas a farebnú teplotu podsvietenia samostatne pre aplikáciu Fotorámik a pod.

Ďalšie dôležité aktualizácie spojené s firmvérom verzie 6.7:

  • Možnosť zobraziť okraje strany, ktorá bola zobrazená na predchádzajúcej obrazovke – pre knihy vo formáte PDF a DJVU. Ako aj plynulejšie rolovanie dokumentov vo formáte PDF a DJVU v režime rolovania.
  • Možnosť zmeniť rýchlosť funkcie Text-to-Speech samostatným gestom počas čítania.
  • Pridané tipy pre prvky používateľského rozhrania pri čítaní v režime slovníka.
  • Zlepšenie používateľského rozhrania pre zoznamy obsahu a poznámok.Teraz sa dá zoznam poznámok pohodlnejšie zbaliť alebo rozbaliť. Ak chce používateľ otvoriť stranu knihy s poznámkou, stačí keď ťukne na šípku vedľa čísla strany.
  • Zlepšenie algoritmov na úpravu jasu a kontrastu pre ilustrácie kníh vo formáte FB2.
  • Teraz si môžete zoradiť poznámky v zozname knižných poznámok a zoradiť si knihy v zozname kníh s poznámkami. Poznámky tiež môžete exportovať z knihy alebo zo skupiny vybratých kníh do iných zariadení.

Všetky tieto vylepšenia a nové funkcie sú k dispozícii aj na PocketBook Era, pretože tento nový model je predvolene vybavený všetkými týmito funkciami.

Čoskoro bude nový firmvér 6.7 k dispozícii aj pre nasledujúce modely: InkPad Lite, InkPad X, Color a Touch Lux 4.

S novým softvérom bude vaša čítačka e-kníh PocketBook ešte lepšia, tak si ju aktualizujte a užívajte si vynikajúci komfort pri elektronickom čítaní!

späť
Aa HD