Čítačky e-kníh PocketBook odteraz nahlas čítajú knihy v slovenčine!

9. júla 2021

PocketBook s radosťou oznamuje informáciu, na ktorú fanúšikovia e-čítania na Slovensku dlho čakali. Funkcia prevodu textu na reč je teraz dostupná aj v slovenčine, čo znamená, že majitelia čítačiek e-kníh PocketBook môžu akýkoľvek textový súbor zmeniť na audioknihu! Zoznámte sa s Jakubom a Simonou v našich zariadeniach: s prirodzene znejúcimi hlasmi, ktoré kedykoľvek nahlas prečítajú akúkoľvek knihu.

Prvým modelom PocketBook so slovenským prevodom textu na reč bude čítačka e-kníh InkPad 3 Pro. Do dvoch mesiacov bude táto funkcia k dispozícii vo všetkých čítačkách e-kníh PocketBook s podporou zvuku: PocketBook Touch HD 3, PocketBook InkPad 3, PocketBook InkPad X, PocketBook Color, PocketBook InkPad Color.

Čo je prevod textu na reč?

Zjednodušene, s prevodom textu na reč dokáže zariadenie nahlas prečítať akýkoľvek textový dokument spôsobom, ktorý znie takmer akoby ho čítala skutočná osoba. Stačí, keď si používateľ v ponuke ľubovoľnej e-knihy vyberie položku „Hlasová možnosť“ a čítačka e-kníh sa zmení na rozprávača.

Zjednodušene, s prevodom textu na reč dokáže zariadenie nahlas prečítať akýkoľvek textový dokument spôsobom, ktorý znie takmer akoby ho čítala skutočná osoba. Stačí, keď si používateľ v ponuke ľubovoľnej e-knihy vyberie položku „Hlasová možnosť“ a čítačka e-kníh sa zmení na rozprávača.

Prečo je prevod textu na reč taký užitočný?

Existuje mnoho situácií, v ktorých nadšení milovníci kníh s radosťou uvítajú prevod textu na reč. Vďaka tejto funkcii sa používatelia nemusia so zaujímavým románom rozlúčiť ani počas šoférovania alebo sa môžu pripravovať na vyučovanie na ceste: napríklad cestou z domu na autobusovú zastávku.

Prevod textu na reč je vždy poruke a umožňuje čítačke e-kníh v priebehu sekúnd previesť akýkoľvek textový súbor do zvukovej podoby. A to je kľúčová výhoda tejto funkcie: v akejkoľvek situácii má používateľ k dispozícii zvukovú verziu akejkoľvek knihy, bez dlhého hľadania, kúpy a sťahovania.

Ako získať prevod textu na reč na Slovensku?

Debutová čítačka e-kníh s podporou slovenčiny v prevode textu na reč bude PocketBook InkPad 3 Pro – vlajkový model so 7,8-palcovým displejom. Všetky nové, odteraz vyrábané zariadenia, dokážu čítať nahlas v slovenčine.

Oddnes stačí, keď si majitelia všetkých ostatných zariadení PocketBook InkPad 3 Pro nainštalujú do svojej čítačky e-kníh nový firmvér verzie 6.4, a budú môcť používať prevod textu na reč v slovenčine. Iné čítačky e-kníh PocketBook so zvukovou podporou dostanú firmvér verzie 6.4 v nasledujúcich dvoch mesiacoch.

Objavte nové možnosti PocketBook: čítajte a počúvajte svoje obľúbené knihy úplne bez obmedzení!

Pozrite si naše nové video o prevode textu na reč a objavte užitočnú funkciu, ktorú ocenia všetci nadšení čitatelia, pretože nikdy neviete, kedy bude praktickejšie knihu počúvať ako ju čítať.


späť
Aa HD