Namiesto školy domáce vzdelávanie: 5 dôvodov, prečo vaše dieťa potrebuje počas karantény elektronickú čítačku

20. apríla 2020

Napriek nedávnym udalostiam, ktoré postihli celý svet, je nemožné len tak zastaviť vzdelávanie a rozvoj našich detí. Našťastie dnes existuje veľa možností a príležitostí, ako sa učiť online priamo z domova. Lenže kontrolovať všetko, čo dieťa na internete robí, môže byť tvrdý oriešok: notebook s nedokončenou esejou alebo tablet s učebnicou sa môže rýchlo premeniť v hernú konzolu alebo kino. To je u detí jednoducho prirodzené.

Namiesto obmedzovania doby, ktorú dieťa na internete trávi, odporúčame zamerať pozornosť na zariadenie, s ktorým sa vaša ratolesť bude sústrediť na štúdium a vlastný rozvoj - čítačku PocketBook.


Päť dôvodov, prečo je elektronická čítačka PocketBook najlepším zariadením pre každého žiaka či študenta


Displej šetrný k očiam

Obrazovka e-čítačky je pre oči celkom bezpečná. Na rozdiel od LCD obrazoviek tabletov a chytrých telefónov, ktoré žiaria zvnútra, E Ink displej čítačky používa iba odraz svetla, presne ako obyčajný papier. Preto je obrazovka E Ink pre oči neškodná, rovnako ako klasická stránka knihy. Vďaka tomu je dieťa oveľa menej unavené čítaním a výrazne lepšie vníma nové informácie.

Žiadne virtuálne rozptýlenie

Do každého moderného tabletu alebo chytrého telefónu sa dajú ukladať nielen knihy, ale aj komiksy, hry… Navyše sa dá veľmi ľahko použiť k surfovaniu po internete. Všeobecne sa to považuje za výhodu týchto zariadení, ale pokiaľ ide o deti, môže sa z toho rýchlo stať problém. Pre deti, a najmä pre teenagerov, je to úloha veľmi náročná - študovať a čítať knihy namiesto sledovania seriálov, prechádzania sociálnych sietí alebo len chatovania s priateľmi na messengeri. Inými slovami, je vysoko pravdepodobné, že pozornosť dieťaťa bude od čítania pravidelne odvádzaná niekam úplne inam. Na druhú stranu, čítačky PocketBook sú tiež pripojené k internetu cez Wi-Fi, no tento druh prechádzania webu je vhodný iba na vyhľadávanie informácií, prehliadanie online encyklopédií a podobne, určite nie pre sledovanie videí na YouTube.

Stvorená pre pohodlné čítanie

Elektronická čítačka nevyrušuje dieťa pri tom hlavnom - pri čítaní. Navyše je vybavená niekoľkými nástrojmi pre prácu s textom, čo je pri štúdiu veľmi užitočné:

  • možnosť umiestňovať záložky a robiť si poznámky,
  • možnosť uložiť si najdôležitejšie pasáže knihy do zvláštnej zložky,
  • možnosť preložiť si neznáme slovíčka z rôznych jazykov pomocou predinštalovaných slovníkov.

Okrem toho je čítačka ergonomická a jej hmotnosť (od 155 do 300g) umožňuje dieťaťu držať ju v ruke pomerne dlhý čas. Stránky sa dajú otáčať aj ako na dotykovej obrazovke, aj pomocou tlačidiel na prednom paneli.

Školská knižnica stále poruke

Elektronická čítačka PocketBook je obrovská knižnica, ktorá má kapacitu niekoľko tisíc kníh a bez dobitia funguje až mesiac. A to nie je všetko! Čítačky PocketBook podporujú rekordný počet formátov: 19 knižných, 4 grafické a 3 zvukové formáty (v zariadeniach, ktoré podporujú audio). To znamená, že zariadenie otvorí bez problémov akúkoľvek učebnicu:

  • matematiky, fyziky, chémie aj so vzorcami a grafmi;
  • biológie, zemepisu, dejepisu aj s ilustráciami;
  • cudzích jazykov s najrôznejšími úlohami a nahrávkami dialógov.

Nie len štúdium, ale aj zábava

Čítanie samo o sebe prináša potešenie a relax. Že s tým vaše dieťa nesúhlasí? To nie je žiadne prekvapenie. Dobrá správa je, že e-čítačka je presne to zariadenie, ktoré mu pomôže vypestovať si lásku k čítaniu. Ako?

  • Deti jednoducho milujú gadgety! Keď si musia prečítať knihu, malo by to byť na modernej elektronickej čítačke s výkonným procesorom a dotykovým displejom s uhlopriečkou 6, 7,8 alebo 10,3 palca, s podsvietením alebo funkciou inteligentného SMARTlight, Bluetooth a s podporou zvukových formátov.
  • Skúste u svojho dieťaťa vzbudiť záujem o čítanie pomocou dobrodružných príbehov pre dospievajúcich, ktoré sa dobre čítajú, prípadne komiksov. Áno, čítačky PocketBook dokážu zobrazovať aj grafické romány. A tento rok v lete predstavíme úplne prvú elektronickú čítačku v Európe, ktorá bude mať farebný displej najnovšej generácie!
  • Čítajte si s deťmi. Vzťahy medzi rodičmi a deťmi sa najlepšie pestujú pri trávení spoločného voľného času. Spojte príjemné s užitočným a vytvorte si tradíciu hlasného predčítania. Nielen že to vašim deťom pomôže stať sa vášnivými čitateľmi, ale navyše si budú rozvíjať svoje vyprávačské a herecké zručnosti.
späť
Aa HD