Ako si vybrať čítačku e-kníh s predným osvetlením: recenzia modelov a užitočné tipy

2. marca 2020

Vďaka technológii E Ink sú obrazovky moderných čítačiek e-kníh takmer identické s tlačenými stranami: sú šetrné k očiam a na slnku sa neodrážajú. Čítačky e-kníh ponúkajú slobodu čítania kdekoľvek a kedykoľvek. V tomto smere je jednou z najužitočnejších funkcií klasické predné osvetlenie obrazovky alebo funkcia SMARTlight.

Skúste si spomenúť, koľkokrát ste si chceli čítať uprostred noci či hoci len na miestach, kde osvetlenie nebolo nič moc. Ide napríklad o MHD, počas kempovania či pri káve v slabo osvetlenej kaviarni. V takýchto situáciách sú skutočne nenahraditeľné čítačky s predným osvetlením, či s ešte pokročilejšou funkciou SMARTlight.

Čítačka e-kníh s predným osvetlením – je to pre vaše oči bezpečné?

Na rozdiel od obrazoviek smartfónov, tabletov či počítačov, ktoré nie sú navrhnuté na dlhé čítanie a neustále vyžarujú svetelné vlny, predné osvetlenie obrazovky E Ink možno úplne vypnúť v prípadoch, ak je v okolí dostatok svetla.

LED diódy v čítačkách e-kníh sa nachádzajú pod rámom a sú nasmerované pozdĺž obrazovky. V porovnaní so smartfónmi tak neosvetľujú vašu tvár, ale elektronickú stranu. Z tohto dôvodu sa pri čítačkách e-kníh obyčajne hovorí o prednom osvetlení obrazovky, nie o jej podsvietení. Táto technológia sa výrazne stará o zníženie záťaže na oči, a preto je predné osvetlenie čítačky e-kníh v porovnaní s najtmavšou obrazovkou smartfónu k očiam omnoho šetrnejšie.

Bežné predné osvetlenie alebo technológia SMARTlight?

Zariadenia s bežným predným osvetlením rovnomerne osvetľujú obrazovku a umožňujú nastavovať jej jas.

Kým čítačky e-kníh PocketBook využívajú funkciu SMARTlight na automatickú úpravu jasu a farebnej teploty obrazovky v závislosti od času dňa a ľudského biorytmu. Používateľ má možnosť si jas a nastavenia farebného odtieňa upravovať aj ručne bez toho, aby musel prerušiť čítanie. Stačí mu potiahnuť prstami po boku displeja. Technológia SMARTlight s teplým žltým svetlom je ideálna na čítanie pred spaním. Chladné biele svetlo je zas výborné na čítanie počas dňa.

Je len na vás akú čítačku e-kníh PocketBook si zakúpite: či už pôjde o model s bežným predným osvetlením, alebo funkciou SMARTlight. Obidva vám poskytnú dokonalý komfort čítania za akýchkoľvek podmienok.

Čítačky e-kníh PocketBook s predným osvetlením: ktorú si vybrať?

Takmer každé zariadenie PocketBook je vybavené klasickým predným osvetlením alebo funkciou SMARTlight. Každé z nich však disponuje jedinečnými charakteristikami, ktoré vám môžu dokonalo vyhovovať. Akú čítačku e-kníh si teda vybrať?

Zariadenia s bežným predným osvetlením:

  • PocketBook Basic Lux 2 – čítačka e-kníh základnej úrovne s najmodernejšou obrazovkou E Ink Carta™ podporuje 19 formátov kníh (+ 4 grafické formáty) a disponuje slotom na pamäťovú kartu.
  • PocketBook Touch Lux 4 – Ide o ultraľahkú a štýlovú čítačku e-kníh s dotykovou obrazovkou, ktorá získala medzinárodné ocenenie Red Dot Award.

Zariadenia s technológiou SMARTlight:

  • PocketBook Touch HD 3 – jeden z bestsellerov spoločnosti. Vodoodolná dvojjadrová čítačka e-kníh s dotykovou obrazovkou E Ink Carta™ a rozhraním Bluetooth.
  • PocketBook InkPad 3 – vysokovýkonné zariadenie s veľkou 7,8-palcovou dotykovou obrazovkou, podporou 19 formátov kníh a slotom na pamäťovú kartu.
  • PocketBook InkPad 3 Pro – čítačka e-kníh s veľkou 7,8-palcovou obrazovkou, ochranou proti vode a dvojjadrovým procesorom.
  • PocketBook InkPad X – vlajková loď medzi čítačkami e-kníh s obrovskou 10,3-palcovou dotykovou obrazovkou, rozhraním Bluetooth, podporu zvukových súborov a zabudovanou pamäťou s objemom 32 GB. Možno ide aj o tú najlepšiu čítačku e-kníh s predným osvetlením, ktorú aktuálne dostať na trhu.

Bezkonkurenčnú kvalitu našich produktov garantujeme bez ohľadu na to, pre ktorý model sa nakoniec rozhodnete. Užívajte si svoje obľúbené knihy na obrazovke svojej čítačky e-kníh PocketBook.

späť
Aa HD