Ste pripravení báť sa? - 10 najlepších klasických kníh pre obdobie Halloweenu

21. októbra 2019

V predvečer najstrašidelnejších sviatkov roku sme zhromaždili najdesivejšie, najčudnejšie a najtajomnejšie príbehy všetkých dôb, ktoré tomuto obdobiu určite pridajú aspoň zopár živých farieb.

Dracula – autor Bram Stoker

Každý pozná meno tohto upíra, ale nie každý pozná jeho príbeh. Práve teraz je ten pravý čas pripomenúť si najslávnejšieho rumunského grófa.

Frankenstein – autorka Mary Wollstonecraft Shelley

Ďalší klasický román, ktorý by ste si určite mali prečítať a prestať si mýliť strašidelné monštrum s jeho tvorcom Victorom Frankensteinom.

Podivný prípad Dr. Jekylla a pána Hyda – autor Robert Louis Stevenson

Temný a mystický Londýn konca 19. storočia nikoho nenechá ľahostajným. Majstrovsky vyrozprávaný temný príbeh vás určite inšpiruje k vytvoreniu ohromujúceho kostýmu na Halloween.

Shining – autor Stephen King

Ťažko si predstaviť zoznam desivých románov bez tohto kráľa hororových príbehov. Shining je nepochybne jedno z jeho najlepších diel. Najvyšší čas presvedčiť sa, či vás izba 237 stále desí.

Mlčanie jahniatok – autor Thomas Harris

Bez ohľadu na to, či ste videli kultovú filmovú adaptáciu románu, je táto kniha úplnou nevyhnutnosťou pre všetkých milovníkov thrillerov, pri ktorých vám tuhne krv v žilách.

Zberateľ – autor John Fowles

Ďalší hrôzostrašný príbeh sa netýka duchov ani upírov, ale strašných ľudských činov a následkov ich konania. Skutočne desivý, aj keď krásne napísaný román.

Pád domu Usherov – autor Edgar Allan Poe

Extrémne temné a poetické rozprávanie od majstra fantastických a desivých príbehov. Pre dosiahnutie čo najlepšieho efektu vám odporúčame čítať ho osamote, neskoro večer.

Tadiaľto príde niečo zlé – autor Ray Bradbury

Malé provinčné mesto, zlo, ktoré sa skrýva pod rúškom zábavného karnevalu, a dvaja mladí chlapci, ktorí sa snažia všetkých zachrániť. Perfektná kniha pre navodenie halloweenskej nálady.

Trhlina – autor Jozef Karika

Legenda, zámerná mystifikácia, alebo strašidelná skutočnosť? Strhujúci hororový príbeh poodhaľuje jednu z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľné miznutia ľudí.

Rosemary má dieťatko – autor Ira Levin

Ďalší román, ktorý vďaka filmovej adaptácii získal celosvetovú slávu . Halloween je skvelá príležitosť prečítať si originál a rozhodnúť sa, čo je desivejšie: kniha, alebo film?

späť
Aa HD