Halloweenska nálada: Najlepších 7 kníh alebo adaptácií, ktoré si môžete prečítať a pozrieť pred týmto sviatkom

22. októbra 2021

Ak sa na vás na ulici odrazu začnú usmievať tekvice, znamená to len, že Halloween sa už skutočne blíži :)

Ak sa naň však veľmi netešíte, nič to! Poznáme spôsob, ako situáciu rýchlo napraviť a navodiť vám slávnostnú náladu.

Stačí, ak si znova prečítate alebo pozriete našich najlepších 7 kníh alebo adaptácií, ktoré sa právom považujú za majstrovské diela hororového žánru!

„Žiarenie“

Jeden z najpopulárnejších románov Stephena Kinga získal kultový status v mnohých smeroch vďaka Kubrickovej filmovej adaptácii. Pri dobrom starom príbehu spisovateľa, ktorý pomaly začína šalieť v prostredí obrovského prázdneho hotela, sa nikdy nebudete nudiť!

„Mlčanie jahniat“

Iba skutoční ľudia, ktorí vyvolávajú skutočnú hrôzu, môžu byť desivejší ako nadpozemské sily... Kniha o sériovom vrahovi je skvelá, ale film s geniálnym Anthonym Hopkinsom za ňou v ničom nezaostáva.

„Drakula“

Klasika všetkých čias! Príbeh najslávnejšieho upíra je povinným čítaním všetkých milovníkov hororov. Halloween je ideálny čas na to, aby ste zabudli na pekne vyzerajúcich tínedžerských upírov a vrátili sa ku krvilačnému originálu.

„Kruh“

Filmová adaptácia románu Kojiho Suzukiho sa stala skutočným hitom, ktorý nám prináša jeden z najpozoruhodnejších obrazov – Samaru. Pôvodná kniha však nie je o nič horšia ako film a možno ho dokonca aj prekonáva.

„Rosemarino dieťa“

Hustú a beznádejnú atmosféru románu Iru Levina brilantne preniesol na plátna kín oskarový Roman Polanski. Kniha aj film desia predovšetkým reálnosťou tohto strašného príbehu o satanizme.

„Teraz sa nepozeraj“

Benátky, smrť, duchovia, zvláštne vízie... Novela Daphne du Maurierovej nielen vydesí, ale aj uchváti krásou scenérie. Rovnako ako jej adaptácia, ktorej tvorcom je Nicolas Roeg.

„Exorcista“

Film Williama Friedkina o posadnutosti diablom je právom považovaný za klasiku svetovej kinematografie. Zaujímavosťou je, že autor pôvodného románu, William Peter Blatty, na ňom pracoval ako scenárista a dokonca získal Oscara za najlepší scenár.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

späť
Aa HD