Top 10 romantických kníh s dobrým koncom

7. februára 2020

Anna Karenina, Rómeo a Júlia, Láska v čase cholery, Veľký Gatsby... Zoznam neskutočne krásnych, ale tragických milostných príbehov by zaplnil mnoho stránok. Dobré knihy o vzťahoch a láske, napísané ľahko a s humorom, sú akosi menej častým artiklom. Pred sviatkom svätého Valentína sme dali dohromady zoznam desiatich skvelých románov s dobrým koncom. Milujte, čítajte a užívajte si každučký deň so svojou spriaznenou dušou. A ak vám taká alebo taký zatiaľ do života nevstúpil, skúste sa rozhliadnuť okolo seba :-)

Projekt ideálna manželka - napísal Graeme Simsion

Ako nájsť dokonalé dievča, keď sa nikdy nedostanete dalej ako na prvé rande? Mladý vedec Don hľadá budúcu manželku, a tak vytvorí 30stranový dotazník, aby vylúčil nevyhovujúce kandidátky. Má presnú predstavu, ako by jeho spriaznená duša mala vyzerať. A potom stretne trošku rozpustilé, temperamentné a pre jeho veľké plány úplne nevhodné dievča menom Rosie... A Donov život je zrazu hore nohami.

Deník Bridget Jonesovej - napísala Helen Fieldingová

Bystrá, nepredvídateľná, úprimná a trochu bláznivá Bridget si uvedomí, že je konečne pripravená na vážny vzťah. Má to však malý háčik: toho druhého je ťažké nájsť, pretože všetci muži, ktorí sa na prvý pohľad zdajú byť milí, sú v skutočnosti snobi alebo playboyi. Skvelý a nadmieru humorný príbeh o tom, že pravá láska jedného dňa - skôr alebo neskôr - zaklope aj na vaše dvere.

Můj (téměř) dokonalý život - napísala Sophie Kinsella

Katie žije v meste svojich snov, buduje si sľubnú kariéru, pracuje a trávi čas so zaujímavými ľuďmi, baví sa, užíva si a neustále o tom podáva celému svetu hlásenie prostredníctvom sociálnych sietí. Ale realita je od tejto krásnej predstavy bohužiaľ celkom odlišná: malý byt, konflikty so susedmi a osamelosť. Aby to všetko Kate zmenila, bude musieť zobrať odvahu a nechať vstúpiť do svojho života skutočné emócie.

Prostě spolu - napísala Anna Gavalda

Romány francúzskej autorky pripomínajú snehové vločky: sú si podobné, ale zároveň sú jedinečné a neporovnateľné. Krásny a láskavý príbeh “Prostě spolu” sa odohráva v srdci Paríža, azda najromantickejšieho mesta na svete. Každá z postáv je svojim spôsobom stratená a má svoje nevyriešené problémy, ale nakoniec spoločne prekonajú všetky potiaže a nájdu zaslúžené šťastie.

Má mě rád, nemá mě rád - napísala Sally Thorneová

Zábavný a zároveň pútavý príbeh o nenávisti k arogantnému kolegovi, ktorý sa postupom času rozvinie v sympatie a nakoniec v lásku. Téma románika na pracovisku nie je nič nové, ale vďaka zmyslu pre humor a vynaliezavosti sa autorke podarilo napísať výborný román o nestálosti ľudských citov.

Cukrárna v Paříži - napísala Julie Caplinová

Príbeh zašlej slávy jednej parížskej cukrárne, ktorá sa však znovu prebudí k životu, keď šéfovi Sebastienovi pricestuje pomáhať Nina - dievča zo spriatelenej rodiny, toho času servírka bez práce. Kniha plná romantiky, dobrého jedla a popisov sladkej francúzskej metropoly. Čo viac si k Valentínovi priať?

Polibek pro Annu - napísala Stephanie Perkinsová

Románový bestseller o mladej Američanke, ktorá sa kvôli štúdiu presťahuje do Paríža a nechá za sebou svoje rodné mesto, priateľov aj partnera. Anna si veľmi rýchlo zvykne na úplne nový svet a vzťah s očarujúcim Etiennom prevráti jej život hore nohami. Zábavná a pútavá kniha, ktorá vám určite navodí dobrú náladu.

Dívka s pomeranči - napísal Jostein Gaarder

Jedného krásneho dňa objaví chlapec menom Georg denník svojho dávno zosnulého otca, ktorý synovi vypráva, ako sa stretol s jeho matkou a ako veľmi ju miloval. Azda sa vám zdá, že to znie smutno, ale v skutočnosti je to veľmi láskavý milostný príbeh plný nádeje, v ktorom nechýba skvelý humor.

Boh plače potichu - napísala Hana Repová

Romantický, napriek tomu pútavý a hlboký príbeh štyroch postáv, ktoré navždy spojilo pevné puto priateľstva. Hana Repová je slovenská spisovateľka žijúca v nemeckom Frankfurte. Rok po tejto prvotine, v roku 2018, vyšlo pokračovanie Boh plače potichu II., odvtedy vydala autorka ďalšie tri knihy.

P.S. z Paříže - napísal Marc Levy

Krásny, ľahko rozprávkový príbeh o americkom spisovateľovi a britskej herečke, ktorí prežívajú ťažké časy. Osamelosť ich privedie k nečakanému kroku - zaregistrujú sa v zoznámke a píšu cudzím ľuďom. Rovnako, ako ďalšie Levyho romány, aj táto kniha je písaná s istou dávkou nonšalantnosti, ľahkým jazykom kypiacim zmyslom pre humor a láskou k postavám. Budete hltať každú stránku a dúfať v šťastný koniec.

späť
Aa HD